Etusivu

Näe kevät uusin silmin

Lecrolyn ennaltaehkäisee ja hoitaa allergisia silmätulehduksia. Kerta-annospipettien säilytysaineettomuuden ansiosta kirvelyn ja silmä-ärsytyksen riski on pienempi kuin säilytysainetta sisältävillä silmätipoilla. Paras hoitotulos saavutetaan, kun hoito aloitetaan hyvissä ajoin ennen oireiden ilmaantumista.

Allergisen silmätulehduksen hoitoon

Säilytysaineettomien Lecrolyn-kerta-annospipettien ansiosta voit nauttia keväästä kirkkain silmin. Lecrolyn on allergisen silmätulehduksen ennaltaehkäisyyn ja hoitoon tarkoitettu lääke.

Jos tiedät saavasi allergiaoireita siitepölyaikaan, aloita hoito jo ennen oireiden ilmaantumista – mieluiten viikkoa tai kahta ennen allergiakauden alkua.

Myös pitkäaikaiseen käyttöön

Lecrolyn sopii myös pitkäaikaiseen tai ympärivuotiseen allergisten silmäoireiden hoitoon. Jos käytät piilolinssejä, valitse säilytysaineettomat Lecrolyn-kerta-annospipetit. On kuitenkin suositeltavaa luopua piilolinssien käytöstä allergiaoireiden ajaksi.

Mistä tunnistaa?

Akuutin allergisen silmätulehduksen oireita ovat silmien kutina, punoitus, kirvely ja vetistys sekä sidekalvon ja luomien turvotus.

Miten hoidan?

Allergiaoireita hoidetaan esimerkiksi Lecrolyn-silmätipoilla.

Santen

Santen Oy on Pohjois-Euroopan johtava silmälääkeyritys. Santen kehittää erityisesti säilytysaineettomia vaihtoehtoja silmäsairauksien hoitoon.

LECROLYN®40 mg/ml -silmätipat. Vaikuttava aine: natriumkromoglikaatti 40 mg/ml. Käyttöaihe: Allerginen konjunktiviitti. Annostus: 1-2 tippaa kumpaankin silmään 2 kertaa päivässä. Alle 4-vuotiaille vain lääkärin ohjeen mukaan. Hoito aloitetaan viimeistään heti ensioireiden ilmaannuttua tai se voidaan aloittaa jo ehkäisevänä. Pipetti on yhtä antokertaa varten. Yksi pipetillinen riittää kumpaankin silmään. Avattua pipettiä ei pidä annostuksen jälkeen säilyttää. Vasta-aiheet: Yliherkkyys vaikuttavalle aineelle tai apuaineille. Varoitukset ja käyttöön liittyvät varotoimet: Lecrolyn-silmätipat silmätippapullossa sisältävät säilytysaineena bentsalkoniumkloridia, joka voi aiheuttaa silmän ärsytystä. Piilolinssit tulee poistaa ennen lääkkeen antoa ja asettaa takaisin aikaisintaan 15 min kuluttua. Lecrolyn-silmätipat kerta-annospipetissä eivät sisällä säilytysainetta ja sopivat täten säilytysaineille yliherkille potilaille, ja niitä voidaan käyttää kaikentyyppisten piilolinssien kanssa. Yhteisvaikutukset: Ei tiedossa olevia haitallisia yhteisvaikutuksia. Fertiliteetti, raskaus ja imetys: Ei tiedossa olevia haittoja. Käyttöön tulee kuitenkin olla riittävät kliiniset syyt. Haittavaikutukset: Ohimenevä kirvely, paikallinen ärsytys, näön hetkellinen sumentuminen. Pakkaukset: 40 mg/ml 5 ml, 20 x 0,25 ml, 60 x 0,25 ml. 4.11.2021.

 

LECROLYN SINE 40 mg/ml -silmätipat, liuos. Vaikuttava-aine: natriumkromoglikaatti 40 mg/ml. Käyttöaiheet: Allergisen sidekalvotulehduksen oireenmukainen hoito aikuisilla ja lapsilla. Annostus ja antotapa: Suositeltu annos lapsille ja aikuisille: 1–2 tippaa kumpaankin silmään kaksi kertaa päivässä. Jos oireiden voimakkuus edellyttää tiheämpää annostelua, antotiheys ei saa ylittää 4 kertaa päivässä. Lecrolyn sineä tulee käyttää säännöllisesti, jotta oireet saadaan mahdollisimman hyvin hallintaan. On suositeltavaa jatkaa hoitoa allergeenialtistuksen ajan. Hedelmällisyys, raskaus ja imetys: Lecrolyn sineä voi käyttää raskauden ja rintaruokinnan aikana. Hedelmällisyyteen kohdistuvia vaikutuksia ei ole odotettavissa, koska systeeminen altistuminen natriumkromoglikaatille on merkityksetöntä. Vaikutus ajokykyyn ja koneiden käyttökykyyn: Voi aiheuttaa paikallista ärsytystä ja näön sumentumista, joka voi vaikuttaa lyhytaikaisesti ajokykyyn ja koneiden käyttökykyyn. Haittavaikutukset: Yleiset: ohimenevä pistely tai paikallinen ärsytys. Pakkaukset: 5 ml ja 10 ml. Apteekista ilman reseptiä. Tutustu pakkauksessa olevaan käyttöohjeeseen. Oireiden pitkittyessä ja diagnoosin varmistamiseksi käänny lääkärin puoleen. 27.10.2021.