Lecrolyn Sine

Tuttu Lecrolyn nyt säilytysaineettomassa pullossa

Lecrolyn Sine -silmätipat eivät sisällä säilytysaineita, jotka voivat ärsyttää silmiä*. Silmätipat sopivat näin myös piilolinssien käyttäjille. Kätevässä tippapullossa silmätipat säilyvät jopa kaksi kuukautta pullon avaamisen jälkeen.

Allergiaoireiden hoito on hyvä aloittaa hyvissä ajoin jo ennen oireiden ilmaantumista.

Apteekista ilman reseptiä

Saat Lecrolyn Sine -silmätipat apteekista ilman reseptiä. Oireiden pitkittyessä käänny lääkärin puoleen. Tutustu pakkauksessa olevaan käyttöohjeeseen.

*) Baudoin C. at al. Preservatives in eyedrops: The good, the bad and the ugly, 2010.

LECROLYN SINE 40 mg/ml -silmätipat, liuos. Vaikuttava-aine: natriumkromoglikaatti 40 mg/ml. Käyttöaiheet: Allergisen sidekalvotulehduksen oireenmukainen hoito aikuisilla ja lapsilla. Annostus ja antotapa: Suositeltu annos lapsille ja aikuisille: 1–2 tippaa kumpaankin silmään kaksi kertaa päivässä. Jos oireiden voimakkuus edellyttää tiheämpää annostelua, antotiheys ei saa ylittää 4 kertaa päivässä. Lecrolyn sineä tulee käyttää säännöllisesti, jotta oireet saadaan mahdollisimman hyvin hallintaan. On suositeltavaa jatkaa hoitoa allergeenialtistuksen ajan. Hedelmällisyys, raskaus ja imetys: Lecrolyn sineä voi käyttää raskauden ja rintaruokinnan aikana. Hedelmällisyyteen kohdistuvia vaikutuksia ei ole odotettavissa, koska systeeminen altistuminen natriumkromoglikaatille on merkityksetöntä. Vaikutus ajokykyyn ja koneiden käyttökykyyn: Voi aiheuttaa paikallista ärsytystä ja näön sumentumista, joka voi vaikuttaa lyhytaikaisesti ajokykyyn ja koneiden käyttökykyyn. Haittavaikutukset: Yleiset: ohimenevä pistely tai paikallinen ärsytys. Pakkaukset: 5 ml ja 10 ml. Apteekista ilman reseptiä. Tutustu pakkauksessa olevaan käyttöohjeeseen. Oireiden pitkittyessä ja diagnoosin varmistamiseksi käänny lääkärin puoleen. 31.8.2020

Mistä tunnistaa?

Akuutin allergisen konjunktiviitin oireita ovat silmien kutina, punoitus, kirvely ja vetistys sekä sidekalvon ja luomien turvotus.

Käyttöohje

Tutustu huolella Lecrolyn Sine -silmätippojen käyttöohjeeseen.

Santen

Santen Oy on Pohjois-Euroopan johtava silmälääkeyritys. Santen kehittää erityisesti säilytysaineettomia vaihtoehtoja silmäsairauksien hoitoon.

Päivitetty viimeksi: 31.08.2020